Curs Valutar


Convertor Valutar
Validare Raspundere Civila Auto

Completati formularul de mai jos pentru validare.    Numar Imatriculare sau seria sasiului

    


    Adresa de mail

    


Data de expirare a asigurarii

    

Raspunderea Civila Auto

RCA-ul Raspundea Civila Auta este asigurarea prin care persoanele prejudiciate intr-un accident, produs din vina conducatorului asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiala, vatameri corporale sau chiar deces. Persoana stabilita vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri, decat daca poseda o polita de asigurare facultativa de tip CASCO.
Legislatie RCA

   RCA-ul conform legii nr.136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu modificarile si completarile ulterioare.

   Ordinul CSA nr.5/2010 pentru punerea in aplicare a Normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule (Publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr.344 din 25/05/2010)

    Toti proprietarii de autovehicule, atat persoane fizice cat si persoane juridice, sunt oobligate sa incheie o asigurare RCA.

    Perioada de incheiere a unui polite de asigurare este de 6 luni sau 12 luni.Societati de asigurare RCA

   Asigurarea RCA poate fii incheiata cu una din societatile de asigurare autorizate.Sistemul Bonus / Malus

   Sistemul bonus-malus consta in aplicarea unei reduceri sau cresteri la plata primei de asigurare a politei, functie de istoricul de daunalitate realizat de asiguratul sau utilizatorul persoana fizica intr-o perioada de referinta. Reducerile aplicate pot merge pana la 50%, respectiv cresterile aplicate la prima de asigurare pot ajunge la 200%.

Google
căutare personalizată
conditii de utilizare | © 2009 - 2024 validare.ro